Pondelok 21.3.

 Na diaľku...                    



Môj deň začína budíkom o trištvrte na dve, ráno. Pokračuje neistotou, či ten taxík príde.

Cestou domou použijem nasledovné dopravné prostriedky: taxík, autobus, lietadlo, MHD, vlak a nakoniec auto. Pomedzi to nohy. Všetko klaplo, ako malo.

Ale čo sa zatiaľ dialo v Galway. Skúsim dopĺňať na diaľku za pomoci miestnych korešpondentov a stihnúť si vychutnať tieto írske raňajky.




Podľa správ začala jar. Ukážkovo slnečno, vhodne i na opaľovanie. Ľudia sa veľmi rýchlo prispôsobujú a vyťahujú šľapky či sandále. U nás trochu zotrvačnosť v zimných kabátoch.

Téma pondelka je práca s informáciami a dezinformáciami, filmy a upútavky. Priestor pre kreativitu a zábavu. Máme zato medzi nami herecké talenty. Natáčajú sa akčné filmy.

Po školských chvíľach, sľúbené motokáry, ktoré už neboli prekvapením v priamom prenose, ale to vôbec nevadilo.



Chalani dopredu špekulovali ako predbehnúť Filipa, či Lukáša.  Vysvitlo, že aj v Nových Zámkoch je čosi podobné a podaktorí šťastlivci tam chodia trénovať. Niekto sa má.





Zato dievčatá nevedeli do čoho idú. Každá pozbierala odvahu a sadla do motokáry s vervou pretekára  a potom to  už išlo. Začiatok je opatrný, ale potom sa to rozbieha. Pískanie gúm,  drifty vyvolávajú búrku nadšenia. Po niekoľkých kolách to ide už samo. Dostávam odkaz, že doma mám nachystať auto.






Časy prejdeného jedného kola sa  stále zmenšovali. Chalani   šliapli na plyn a už to išlo ako na  F1. Nakoniec  sa celkovým víťazom s najrýchlejším časom stal Matteo a najlepší čas mala partia Supermacs. (Matteo, Esti, Domninik). Sláva víťazom! A výhra? No predsa Big Mac.







Safety meeting. 



Čo viem, domov prišli dosť neskoro.

Chýbajú.

Comments

Popular posts from this blog

Nedeľa, 13.3.2022

Sobota 19.3.