utorok 22. 3.

 Čítanie zo zahraničnej tlače....


I takto by sa dali nazvať od dnešného dňa správy z Írska. Zažívam na vlastne koži, ako je to byť tu a nie tam, kde sa to všetko tak pekne varí. Informácie telegrafuje Aneta.



Utorok sa radí medzi tie ozaj pracovné dni, víkend za nami a do víkendu  ďaleko. Tu je to, ale trochu iné, nikomu to vôbec nevadí.  Škola sa stáva rutinou  a už len vymyslieť, čo s načatým dňom. 
V škole pracujeme v skupinách a čas rýchlo ubieha. Spoločne  s maďarskými stredoškolákmi  tvoríme spoločný projekt.  Na otázku “Ako sa darí?” dostávame lakonickú odpoveď: dobre.  
Na obedňajšiu prestávku nás slnko vytiahlo von do blízkeho parku na Eyre Square. Sadnúť si na schody, lavičku a  nechať jeho teplé hrejivé lúče prechádzať telom i dušou.  

Aké boli predošlé dní? Aké prídavné mená najlepšie opisujú naše dni v Írsku?  
Každý sám za seba, na svojom miestečku, nikým nerušení sa vnárame do vlastných myšlienok a pocitov.  




Na čistý papier ceruzkou  pomaly  zapisujeme prvé,  čo príde na  um, 15 minút  a stačí.  


Zábavné, neuveriteľné, rýchle,  krátke, najlepšie, pozoruhodné, adrenalínové, skvostné, nasýtené, stresujúce, nezabudnuteľné, vyčerpávajúce, osviežujúce, veselé, vtipné, drsné, únavné, poučné, nudné,  vysmiate, objavné,  veľa chodenia. Prečo nie ?


Utorňajšie poobedie patrí jóge. Máme šťastie, útly chlapík s príjemným hlasom nevtieravo opisuje jednoduché techniky dýchania, spôsoby uvoľnenia stuhnutých svalov celého tela, vnímania   samého seba. 





Postupne opadá hanblivosť jedného pred druhým a čoraz viac sa sústredíme na  jeho hlas a cvičíme.  Nádych, výdych, pomaly  opäť nádych na tri doby, výdych one, two,  three a deväťdesiat minút ubehne a postupne zisťujeme, aké
čaro pokoja má.




A čo ďalej?  Mesto ako vymaľované, nastal čas na prvú obhliadku obchodov, čo zobrať domov.  To je  náročná úloha  Možností je veľa, čokoládu alebo plyšáka? Tričko alebo mikinu? Treba toho veľa pobehať, porovnať, nakuknúť, rozhliadnuť  sa a  zvážiť.  Tak do 

toho!


A z pohodlia komárňanskej pohovky dodávam otázku pre tých neznalých...uhádnite pod čím alebo na čom sa to schováva Robinson Crusoe alias Noe?






Comments

Popular posts from this blog

Nedeľa, 13.3.2022

Pondelok 21.3.

Sobota 19.3.